Nyheter


Ny uppdragsledare!

12-Okt-2017

Vi har glädjen att presentera vår nya kollega Kerstin Landén. Kerstin har mångårig erfarenhet från handel där hon senaste 12 åren har jobbat i ledande befattning inom bla Skånska Byggvaror. På Loxia kommer hon främst att jobba med uppdragsledning, närmast som uppdragsledare i projekt Tillgänglighetsanpassning av 108 busshållsplatser i Stockholms län. Varmt välkommen till Loxiagänget!

 

Nytt kontrakt med Trafikverket!

27-sep-2017

Loxia har vunnit ett treårigt kontrakt för Byggplatsuppföljning Kontaktledning till projekt dubbelspårsfunktion för godsstråket genom Hallsberg! Detta i samarbete med Rask INFRA AB och Nicklas Rask som med sin gedigna erfarenhet och kompetens inom området kommer att vara uppdragsansvarig. Vi ser fram emot det nya uppdraget och hälsar Nicklas välkommen som samarbetspartner.

Välkommen Maria!

11-sep-2017

Vi har glädjen att presentera ytterligare en kollega! Maria Stahle har tidigare jobbat med ekonomi, bokföring och produktionsuppföljning. Närmast kommer hon från ÅF där hon arbetat med anbudsadministration. På Loxia kommer Maria arbeta med ekonomi och lönehantering. Varmt välkommen!

Förstärkning inom geoteknik

8-sep-2017

Vi förstärker ytterligare på vår geoteknik avdelning med Sonny Salevik. Sonny kommer arbeta som maskinförare/fältgeotekniker och börjar hos oss i september. Han har tidigare arbetat som betonghåltagare, maskinförare och inom transport/logistik. Varmt välkommen till Loxia!

Loxiadagen

4-sep-2017

I fredags gick Loxiadag nr 2 av stapeln! Ett värdefullt tillfälle att samla hela gänget och prata ihop oss inför framtiden. Stort tack för allas engagemang och speciellt stort tack till Perra, Team Liden, Rufus, Henrik och Sebastian som ramade in dagen till att bli precis så magisk som vi hade hoppats!

Framdrift i våra projekt

29-aug-2017

Loxia har projekt- och projekteringsledningsuppdrag i Västerås och Köpings hamnar och kan med glädje berätta att projektet tagit ett viktigt kliv framåt! Den miljödomsansökan som arbetats fram med hjälp av projektledningen gavs domslut i förra veckan. Detta ger kommunerna tillstånd att fortsätta arbeta med anpassning till den ökade kapaciteten som planeras för Mälarsjöfarten. Byggherrarna (Västerås och Köping) har med Loxia & samarbetspartners hjälp fått stort gehör för sina yrkanden i domslutet varför vi är riktigt nöjda med resultatet av detta arbete. Det är med stor tillfredställelse projektledningen nu kan fortsätta arbetet som planerat fram till och med muddringsarbetena som beräknas starta hösten 2019. Nu när den formella hanteringen delvis är avklarad går projektet in i en period av arbete med förfrågningsunderlag och byggledning av de förberedande arbetena. Detta arbete sker parallellt med övriga förstärknings- och underhållsåtgärder i hamnarna.

Nytt uppdrag

7-jul-2017

Loxia har fått ett nytt uppdrag! Vi ska ta fram en provtagningsprogram för miljö- och geotekniska undersökningar av Kobergstippen, som är en gammal deponi i utkanten av Arboga tätort vilken används som strövområde. Vi vill även passa på att önska en skön sommar!

Förstärkning till Loxia Mät & Geoteknik!

30-jun-2017

Vi har glädjen att välkomna ytterligare en kollega till Loxia! Det är Tobias Johansson som kommer att förstärka vår geoteknik avdelning. Tobias kommer närmast från entreprenadbranschen men har tidigare erfarenheter från brunnsborrning. Varmt välkommen Tobias!

Loxias miljö & kvalitetssystem: KvaLox!

30-jun-2017

Under försommaren har en intern Loxia tävling pågått för att utse namn på vårt nya fräscha miljö & kvalitetssystem. Vi fick 54 bidrag!! Vinsterna gick till 3:an ”Loxia Way” och 2:an ”QLox”. Vinnaren av en helg på Selma Spa är vår kära medarbetare Fredrik H med ”KvaLox” -som nu är namnet på vårt sätt att arbeta. Grattis Fredrik och tack för alla fina bidrag!

Loxia lyfter!

22- jun- 2017

Nu har vi Linus och Linnea på pilotutbildning för att kunna manövrera vår nya drönare! Med drönarens hjälp och deras kunskaper kommer vi kunna förfina våra projekteringsunderlag ytterligare genom utökade möjligheter att utföra mätningsuppdrag, skapa ortofoton och 3D-modeller.

 

Öppet hus Väg 51

24-maj-2017

I förra veckan hölls Öppet hus på Trafikverkets projekt väg 51 Kvarntorp – Svennevad. Loxia har BPU uppdraget och styrkan var på plats i Pålsboda för att möta allmänheten. Vid det nyetablerade projektkontoret serverades korv och man berättade om projektet. Det var en god uppslutning och vackert väder!