Senaste Nytt

2020-03-23

Projekt Blidö

Nu drar projekt Färjelägen Blidöleden i gång!
På uppdrag av Trafikverket ska Loxia arbeta fram vägplan, förfrågningsunderlag och bygghandling för nybyggnation av två färjelägen på Yxlan och Blidö, i Stockholms skärgård. Dessa ska anpassas och byggas för övergång från befintlig frigående vägfärja till en ny lindragen. Loxia blir därmed delaktig i Trafikverket/Färjerederiets mål att uppfylla framtida krav på fossilfri drift år 2045. I uppdraget ingår även byggplatsuppföljning i produktion för utförandeentreprenad. Projektet ska vara klart i sin helhet 2025 Q2.

 

2020-03-09

Miljöprojekt

I ett av våra spännande uppdrag pågår arbetet med att flytta och anlägga åkerholmar p.g.a ny bebyggelse. Detta innebär bl.a. att två kullar skapas och att befintliga stenrös, frölager och träd flyttas för att skapa nya förutsättningar för växter och liv.

 

2020-02-18

Välkommen Richard

Det är roligt att kunna presentera Richard Axelsson som vår nya medarbetare! Richard har lång erfarenhet både från entreprenör- och beställarsidan. Han har stor kunskap inom järnväg i allmänhet och bana i synnerhet och kompetens inom bland annat Säkerhets- och underhållsbesiktning, OPA, IBTL och SOS. Richard kommer ta uppdrag som projekt- och byggledare samt vara ett bra stöd åt vår projekteringssida. Han går direkt in i pågående järnvägsuppdrag bland annat det nyss erhållna i Välsviken samt som specialiststöd åt Trafikverket i Örebro, som är hans tidigare tjänst.
Varmt välkommen!

 

 

2020-02-11

Nytt uppdrag

Loxia har ytterligare ett uppdrag åt Trafikverket att fira: Ramavtal markförhandling i Öst/Stockholm och förnyad konkurrens hela Sverige, alla kompetensnivåer. Det var i hård konkurrens som Loxia genom våra duktiga medarbetare Eric Westerlund, Lejla Prguda och Ulf Wettermark hamnat på listan. Vi tackar för förtroendet och hälsar därmed Ulf välkommen till gänget!

 

2020-02-06

Ny kollega

Vi är glada att Urban Hammarström har anslutit sig till vårat gäng och välkomnar honom till Loxia! Urban har spetskompetens inom bro och betong och har sedan unga år byggt och renoverat broar. Han har gått den långa vägen som yrkesarbetare, lagbas och arbetsledare. Urban har även goda kunskaper inom anläggning i övrigt, samhällsbyggnad och infrastruktur och kommer på Loxia arbeta som byggledare inom mark, väg och bro.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på