Senaste Nytt

2019-11-15

Bänken på plats!

Loxia vill skänka glädje till våra medmänniskor och lämnar därför små minnesmärken efter oss! Nu är andra "Loxiabänken" på plats. Denna gång i Pålsboda. Bänken är gjord av underhållsfri återvunnen industriplast.

2019-11-12

Loxiatour

Höstens Loxiatour gick av stapeln i måndags! Detta är ett sätt att introducera våra nya kollegor och ge en bättre inblick i vår verksamhet och pågående projekt. Denna gång besöktes nya väg 51 mellan Kvarntorpskorset-Svennevad och det pågående bygget av en faunabro. På vår geoverkstad på Pilängen berättade Patric om vårt arbete inom fältgeoteknik. Därefter gick touren vidare till vårt kontor i Västerås samt projektet i hamnen där Reine berättade om framdrift och vad Loxia gör där.

2019-11-07

Stolt partner

Vi vill som stolt partner gratulera KIF Örebro Damer till en fantastiskt bra säsong i allsvenskan! Statistiken säger att de är 2010- talets bästa nykomling.

 

2019-10-31

Loxiadagar på Loka Brunn

Höstens Loxiadagar hölls på Loka Brunn där vi hela gänget bland annat fick en grundläggande miljöutbildning inför kommande Miljödiplomering i vår! Tack till alla som bidrog till trevliga dagar, Perra på Oak, projekteringsgänget som fixat så bra och våra duktiga miljöspecialister!

 

2019-10-25

Loxia i Ostlänken


Vi har glädjen att berätta att Loxia numer är delaktiga i projekt Ostlänken! Ostlänken höghastighetsjärnväg 250 km/h mellan Järna och Linköping är den första delen av nya stambanor som ska knyta ihop storstadsregionerna, Stockholm, Göteborg och Malmö. Målet är att Ostlänken står klart för persontrafik 2035. Det är genom nyförvärven Lucas Grahn och Carl Wiss som vi fått uppdragen som teknisk specialist inom signalteknik. Både Lucas och Carl har lång erfarenhet inom signalteknik. Lucas började som signaltekniker 1999 med underhåll på järnväg, signal dvs besiktningar och felavhjälpningar. Han har även jobbat med systemteknik, projektering, ombyggnation, samt arbetsledning inom signal.
Carl kommer från Hallsberg där också han fått mångårig erfarenhet av att jobba som signaltekniker med underhåll, felsökning, ombyggnation av signalanläggningar. Han har även bakgrund som servicetekniker inom brandlarm och elinstallation. Varmt välkomna till oss!

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på