Senaste Nytt

2020-08-02

Västerås hamn

I vårt projekt i Västerås hamn pågår arbeten även under sommaren. Här jobbar delar av Loxiastyrkan med projektering, projektledning och att byggleda projektet. Förberedande arbeten inför höstens muddringsarbete i hamnens inflöde pågår. En planskild korsning byggs som ska underlätta för trafiken in till hamnen. Korsningen är en förutsättning för att kunna transportera muddermassorna från hamnen till en uppläggningsyta i anslutning. Muddermassorna är orena och ska stabiliseras och solidifieras, vilket innebär att föroreningarna kapslas in genom att blandas med bl.a. cement och aktivt kol. Uppläggningsytan kommer sedan att användas av Mälarhamnar och Mälarenergi samt andra verksamheter. Under sommaren pågår även färdigställande av den kaj som ska användas för att ta emot muddermassor.
Projektet innebär även upprustning av hamnen i stort och har pågått sedan 2016. Det innefattar även nya magasin och upprustning av energihamnen som används för att ta emot bränsle för regionen.

 

2020-07-26

Björnön

Här kommer en sommar hälsning från ett avancerat jobb som Loxias byggledare Urban håller i! Västerås stad uppför en ny bro till det populära rekreationsområdet på Björnön i Mälaren. Den gamla bron behöver ersättas. Förutom en samverkansbro -stål och betong så innehåller det undervattensarbeten, spontning, pålning, nya tillfartsvägar och stabilitetskontroller. Det är även ett miljömässigt påpassat projekt med krav på vattenverksamhet och djurliv, vilket även engagerat vår duktiga miljö sida.

 

2020-07-19

Hälsning från vår Mätavdelning

Efter en ganska blöt höst och vinter fick våran mätavdelning äntligen ett uppdrag med lite glamour. Två veckor med gassande sol i Stockholms skärgård kanske inte passar alla men håll med om att det ser riktigt härligt ut på bild i alla fall.

Uppdraget går ut på att mäta in befintligheter som underlag till fortsatt projektering, både för mark och konstruktion i projekt Färjelägen Blidöleden. Hela mätarsenalen kommer att nyttjas med allt från totalstation/skanning till Drönarflygning/fotogrammetri. Mätavdelningen på Loxia Group vill önska alla en fantastisk sommar!

2020-07-08

Loxia är miljödiplomerade

Under våren har Loxia arbetat för att anpassa befintligt miljöledningssystem till kraven i Svensk miljöbas och nu är vi äntligen i mål! Den 24/6 hölls revision med grönt ljus. Vi kan nu stolt säga att Loxia Group är diplomerade enligt Svensk Miljöbas vilket innebär ett systematiskt arbete och åtagande för en hållbar framtid!

 

2020-06-29

Loxia som fastighetsägare

Loxia har förvärvat Törngatan 6 som har ett spännande och expansivt läge. Vi är redan igång och moderniserar det redan idag uppskattade kontorshotellet. Vi vill därmed passa på och hälsa Entry Group välkomna till nya och fräscha lokaler!

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på