Senaste Nytt

2021-09-09

Loxiaslaget 2021

För fjärde året i rad har "Loxiaslaget" gått av stapeln på Mosjö Golfklubb. Årets segrare blev Robert Harfeldt, vi gratulerar till den ärofyllda vinsten!

 

2021-09-03

Arbeten i Köpings hamn

Just nu pågår den mest intensiva delen av Loxias uppdrag i Köping med att muddra farleden in i Köpings Hamn. Loxias organsiation på plats leder arbetet åt Köpings kommun med PEAB som entreprenör.
I farleden ska under några höstmånader ca 250 000 m3 sediment muddras varav ca 100 000 m3 ska tas upp på land och stabiliseras med hjälp av cement, masugnsslagg och aktivt kol. Ytan där dessa massor läggs upp ska sedan användas som hamnnära verksamhetsyta i den framtida utvecklingen av hamnen.
Denna hantering innehåller många tekniska och miljömässiga utmaningar med stort fokus på kvalité, uppföljning och kontroll. Metoden att stabilisera muddermassor på detta viset är mycket ovanlig i Sverige, speciellt med tanke på de ganska stora volymer som hanteras. Så här långt går arbetena i stort sett enligt plan.
Vi på Loxia är tacksamma för det goda samarbetet vi hittills haft med entreprenörer, kommuner och sjöfartsverket.

 

2021-09-01

Ny kollega till Loxias geolab

Vi välkomnar Magnus Olsson till Loxia!
Magnus är civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad och har praktiserat och sommarjobbat på geolab sedan 2018. Magnus kommer att jobba på Loxias geolab i Stockholm och även stötta våra geotekniska handläggare i Örebro.

 

2021-08-24

Ny medarbetare på Loxias mätsida

Loxia har fått en ny medarbetare i Tommy Wågemo!
Tommy är utbildad mätningsingenjör och har arbetat med mätning sedan mitten av 90-talet.
Han kommer närmast från T-Schakt där han sysslat med allt från mätning till projektledning. Fritiden tillbringar Tommy helst i skogen då jakt och fiske är en passion.
På Loxia kommer Tommy att arbeta som mättekniker/specialist. Varmt välkommen till oss!

 

2021-08-20

Avslutat byggledningsuppdrag

Byggledningsuppdraget LV210 Evertsholm-Söderköping har gått i mål!
Uppdraget att byggleda Implenia i entreprenaden med 3 km cykelbana och 2 km ny väg har nu slutförts. Den 17 maj slutbesiktades projektet där Loxia Group stått för byggledning i pandemitider under nästan 2 år, på uppdrag av Norconsult.

Projektet har för Trafikverket varit mycket lyckat och av allmänheten mycket uppskattat av de som vill cykla nära Göta kanal.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på