Senaste Nytt

2024-06-20

Glad midsommar!

Glad midsommar från oss på Loxia Group! 

"

2024-06-13

Välkommen tillbaka Linda!

Hej och välkommen tillbaka Linda!
- Tack, så mycket, det är kul att vara tillbaka.
 
När jobbade du hos oss senast? 
- Jag hade först praktik under våren 2021 och därefter sommarjobb samt jobbade extra under hösten.

Vad studerade du? 
- Jag läste en yrkesutbildning som var fokuserad på Miljö & förorenade områden. Tog min examen sommaren 2022. 
 
Vad har du arbetat med sedan sist vi sågs? 
- Jag har testat lite olika verksamheter och tjänster senaste åren men nu senast kommer jag ifrån en tjänst på Peab som KMA-samordnare på ett projekt i Södertälje för Scania som byggde en testbana för tung trafik.
 
Vad roligt att du kommer tillbaka till oss, vad var det som lockade dig till oss på Loxia?
- Att få jobba som miljöhandläggare med stor variation av små och stora projekt samt att man får vara delaktig i alla delar och det är lätt att få kontakt med kollegorna. På min första dag var ju ute på en provtagning som jag sedan har fått jobba vidare med. Jag älskar också variationen av att vara på kontoret och ute i fält.
 
Vad jobbar du med just nu? 
- Jag sitter med ett analysresultat som ska sammanställas för en jordprovtagning som jag tog för ca 2 veckor sedan. 

 

2024-06-11

Samarbete mellan brokonstruktör och miljöhandläggare

Idag vill vi berätta om ett lyckat & varaktigt samarbete mellan vår brokonstruktör Simon och miljöhandläggare Linda.
 
Simon berättar om projektet:
Vi har sedan i början av 2023 arbetat med flertalet projekt för integrerat brounderhåll på uppdrag av Trafikverket. De omfattar flertalet reparationsåtgärder av broar i Stockholm, Södermanland och Östergötlands län. Där jag har i uppdrag att projektera, beräkna och beskriva vilka åtgärder som behöver åtgärdas för att förlänga livslängden på dessa broar. Många av broarna går över vattendrag och det är där Linda kommer in i bilden. Åtgärderna som tas fram påverkar i de allra flesta fall vattenområdena runt omkring bron och då krävs att vi tar fram en så kallad "Anmälan om Vattenverksamhet".
 
Vad är "Anmälan om vattenverksamhet"?
Vattenverksamhet är åtgärder som på något sätt påverkar vattenområden och den omgivande miljön. Exempelvis en rörbro som har börjat rosta under vatten och för att kunna genomföra åtgärderna krävs att vi antingen sänker vattennivån eller leder om vattnet och för det krävs en anmälan.
Jag, Linda, skriver anmälan och skickar in till Länsstyrelsen för handläggning och beslut. Besluten kan ibland medföra en del anpassningar och restriktioner som projektet behöver förhålla sig till. När beslut finns kan entreprenören i sin tur påbörja ombyggnation av de åtgärder som vi tagit fram.
 
Berätta om ert samarbete: 
Vi har fått en bättre förståelse för hur tekniken och miljön påverkar varandra och även insikt i hur de praktiska bitarna fungerar. Vi har ett tätt samarbete och vi lära oss mycket av och om varandra. Simon kan beskriva tekniken och jag kan förklara miljöaspekterna och vad som ska tas hänsyn till i omgivningen inom arbetsområdet, berättar Linda. Vi har även granskat varandras handlingar och beskrivningar och har en bra kommunikation med beställaren, Länsstyrelsen och entreprenören.
 
Vad händer nu?
Projekten rullar på med fler broar i pipen som ska åtgärdas och som kräver "Anmälan om Vattenverksamhet".

2024-05-30

Loxia-bänk med utsikt över Mariedamm

Nu är ytterligare en Loxia-bänk på plats. Placerad med vacker utsikt över Mariedamm.

Järnvägsutbyggnaden Dunsjö-Jakobshyttan som Loxia haft stor delaktighet i, är nu slutbesiktigad och klar.

Bänkarna är en del av vårt hållbarhetsarbete men också ett sätt att bidra till omgivningen vi verkar i.

De är tillverkade i återvunnen plast och ger en plats för återhämtning. I samband med installationen planterade vi också ett antal ekar för framtida generationer och minskad koldioxid.

Vi vill också passa på att rikta ett tack för ett bra samarbete med beställaren Trafikverket, konsulterna  Afry och Tyréns samt entreprenören InfraKraft. 

 

2024-05-17

En vecka med gänget på Rail

Här kommer en uppdatering från gänget på Rail. 
Denna vecka har våra dedikerade medarbetare Adam, Liam och Daniel tagit en paus från underhållsarbetet i Norrköping och åkt till Göteborg. Där arbetar de intensivt på spårvägsprojektet som sträcker sig från Hisingsbron till Lindholmen. Samtidigt ser Alexander och Christoffer P till att underhållet i Norrköping fortsätter smidigt. Vi är stolta över vårt team och deras insatser för att hålla både Göteborgs och Norrköpings spårvägar i toppskick! 


Samtidigt är Christoffer B ute i det fina vädret och utför besiktningar av kontaktledningen på kommunspåret i Örebro...


...och Julia utför byggplatsuppföljning inom Hälsa, Säkerhet och Kvalitet ute på Godsstråket, sträckan Jakobshyttan-Degerön, tillsammans med övriga Loxianerna Jocke, Anders och Lillemor.

 

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på