Senaste Nytt

2022-08-09

Kvarntorp-Almbro

I Kvarntorp-Almbroprojektet (RV 51) har pålningen nu slutförts, både betongpålarna och de KC pelare som skulle installeras är klara. Nu kommer broarbetet över Täljeån att sätta fart med bottenplattor och skivstöd innan stålet läggs på plats vecka 34. Loxias BPU-organisation jobbar bland annat med uppföljning, stickprov samt förbyggande arbete för att medverka till en bra slutprodukt, 7,5 km 2+1 väg med Trafikverket som beställare.

 

2022-08-03

Loxia i Askersund

På uppdrag av Askersunds kommun genomför Loxia schaktsanering och miljökontroll inom fastigheten Verkstaden 8. På bilden syns vår erfarna byggledare Catharina Björkegren som är med och bevakar arbetet på plats.

 

2022-07-22

Sommarhälsning från ett av våra uppdrag

Här kommer en sommarhälsning från Loxianerna i projekt Dubbelspårsutbyggnad Dunsjö-Degerön, som är uppdelad i två entreprenader vilka kör för fullt hela sommaren!

Varje sommar har vi 5 veckors tågstopp, då mycket ska ske. År 2025 är sträckorna klara och ytterligare ca 2 mil nytt dubbelspår kan läggas till sträckan Hallsberg-Degerön. 

Bilden visar grundläggning av bron som byggs över befintligt spår för det nya dubbelspåret samt Godegårdsån.

Hälsningar från Lillemor, Julia, Kristin, Anders och Jocke

 

2022-07-15

Nya kollegor inom Broteknik

Vi hälsar två nya kollegor; Simon Konjhodzic och Ermias Bsrat varmt välkomna till Loxia!

Simon är en nyexaminerad byggingenjör från Örebro universitet som finner ett stort intresse av konstruktion och projektering. På Loxia kommer han arbeta som broingenjör. Simon spenderar större delen av sin fritid till att träna och tävla i styrkelyft på elitnivå och ska inom kort delta i sitt första världsmästerskap!

Ermias kommer senast från WSP och har ca 15 års erfarenhet som projektör, uppdragsledare och teknikansvarig inom broteknik. Ermias har varit involverad i många stora infrastrukturprojekt och nu senast i utbyggnaden av Hamnbanan i Göteborg som teknikansvarig för konstruktionerna. Privat är Ermias engagerad i Örebro innebandy.

 

 

2022-07-08

Nytt avtal med Trafikverket

Loxia har blivit tilldelade ett nationellt ramavtal för projektering brounderhåll i väg och järnvägsmiljö med Trafikverket som beställare! Avtalet gäller i alla regioner och avdelningsansvarig Martin Larsson ser med glädje på nyheten: ”Vi gläds åt att Trafikverket satsar så mycket medel på att underhålla och renovera Sveriges broar. Det är en viktig uppgift att ta vara på våra broar och att vi får hjälpa Trafikverket med det är vi såklart stolta över. Att underhålla och reparera är betydligt mer miljövänligt och kostnadseffektivt än att låta broarna förfalla.
Vi ser nu ett behov av att successivt rekrytera ett 10 tal ingenjörer som vill arbeta med broteknik och konstruera reparationer av broar och vi är övertygade om att det är framtidens yrke! Broarna i Sverige blir äldre och äldre och kommer ha ett ännu större underhållsbehov i framtiden.”

Ramavtalet gäller 2 år från 2022-12-01 med möjlig förlängning 2 år och omfattar ca 50 mkr. Uppdraget innebär att utföra projektering, konstruktion och utredning samt ta fram kompletta bygghandlingar för broar, huvudsakligen för reparationer, ombyggnader och förstärkningar av Sveriges statligt ägda broar.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på