Senaste Nytt

2022-11-04

Nya uppdrag inom projektledning

 

Loxias Sebastian och Urban har fått förtroendet av Trafikverket att medverka i projekten Karlstad C, Karlstad Östra, Vikenpassagen och Trädgårdslänken. Sebastian som Delprojektledare och Urban som Samordnande BPU för mark/byggnadsverk/VA.

Trafikverket har precis tilldelat Infrakraft entreprenadkontraktet för Karlstad C och kontraktssumman är på 725miljoner.

Mer info om projekten finns TRV:s hemsida.

 

2022-10-25

På gång hos Loxias brogäng

Loxias brogäng har mycket på gång!

Stenvalvbron i Gusselby utanför Lindesberg är det äldsta trafikerade stenvalvet på det statliga vägnätet. Bron är byggd år 1650. Nedströms stenvalvet ska en äldre Kvarndamm rivas. Loxia Broteknik projekterar handlingar för att säkra stenvalvet för framtida höga flöden och för att se till så att brons trägrundläggning inte skadas efter de ändrade vattenförhållandena då kvarndammen rivs. Kul att Loxia får vara med att bevara detta kulturarv.

Som uppladdning för nya uppdrag behövs lite boule!

 

2022-10-18

Nya kollegor inom mät


Vi hälsar två nya kollegor varmt välkomna till Loxia! Det är Liv Markström och Bella Olsson som kommer att stärka upp inom vår mätavdelning.

Liv är snart färdig med byggingenjörsprogrammet och ser fram emot att arbeta som mättekniker då det ger en stor inblick i byggnadsbranschen och hela byggprocessen. Hon har tidigare arbetat som mättekniker hos Exact. På fritiden tävlar hon styrkelyft eller är ute i naturen.

Bella pluggar för närvarande till mättekniker och arbetar på deltid under sina studier. Tidigare har hon jobbat på ett centrallager. Sin fritid spenderar hon i stallet med familjens hästar, som hon även tävlar och utbildar efter behov.

 

2022-10-05

Ny kollega på vår miljöavdelning

Vi välkomnar ytterligare en glad och trevlig kollega till Loxia, Linda Axelsson!
Linda är samhällsplanerare från Örebro Universitet i botten men kommer närmast från Samhällsbyggnad Bergslagen, Lindesbergs Kommun där hon arbetat med PBL tillsyn och tillsyn över strandskyddade områden enligt Miljöbalken.
Sin lediga tid spenderar hon i stallet hos sina hästar. På Loxia kommer Linda kommer jobba i våra miljöuppdrag, från provtagning till utvärdering och rapportering.
Med sin utbildning i samhällsplanering blir Linda även ett tillskott i miljöutredningarna i våra infrastrukturuppdrag.

 

2022-09-19

Familjedag på Vinön

I söndags genomförde Loxia en familjedag tillsammans med Sjöräddningssällskapet på Vinön i Hjälmaren.
I strålande solsken deltog ca 40 personer i aktiviteterna så som tipspromenad, visning av livräddningsutrustning och båtar samt mat och musikquiz.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på