Senaste Nytt

2021-11-25

Loxia stöttar

Här kommer Oskar Nilsson från Västerås som Loxia stöttar på sin väg till OS!
Oskar åker long track och representerar SK Pollux samt ingår i Svenska skridskoförbundets satsning Olympisk Offensiv. Under hösten har Oskar tävlat 1000 m lopp i Tyskland där han uppnådde ett personligt rekord samt i Norge där han slutade på 38,49 på 500 m vilket betyder att han tagit kvaltiden till u23 World Cup.
Loxia gratulerar och hejar på!

 

2021-11-18

Byggledning på Björnöbron

Nyligen invigdes den nya Björnöbron som är ett avancerat jobb som Loxias byggledare Urban och Catharina hållit i. Det är Västerås stad som uppfört en ny bro till det populära rekreationsområdet på Björnön i Mälaren då den gamla bron behövde ersättas.

Förutom en samverkansbro -stål och betong så har arbetet innehållit undervattensarbeten, spontning och pålning, nya tillfartsvägar och stabilitetskontroller. Det är även ett miljömässigt påpassat projekt med krav på vattenverksamhet och djurliv, vilket även engagerat vår duktiga miljö sida. Läs mer om projektet här: https://www.vasteras.se/trafik-och-gator/byggprojekt/bjornobron.html

 

 

2021-11-05

Ny kollega och nytt BPU uppdrag

Vi välkomnar Anders Karlsson till Loxia! Anders kommer nu senast från en tjänst som produktionschef på Entry där han precis som hos sin tidigare arbetsgivare Skanska arbetat med väg och järnvägsentreprenader med inriktning på markarbeten. Anders kommer att jobba som projekt-och byggledare och till att börja med i nedan projekt. På fritiden cyklas det en hel del tillsammans med en och annan utflykt i skogen eller liknande med familjen.

Vi passar även på att berätta att Loxia sedan i början av september har ett nytt BPU-uppdrag i järnvägsprojekten Dunsjö-Jakobshyttan och Jakobshyttan-Degerön. Uppdraget innefattar 3 tjänster för Loxias del; Joakim som BPU samordnare & byggnadsverk, Anders som BPU Mark och Julia som BPU HSQ.

 

2021-10-21

Loxia på Gasellgalan

Häromdagen hölls DI Gasellgala i Karlstad och där fanns Loxia representerade av dessa stiliga herrar!

Loxia Mälardalen kom på 7:e plats av de 14 bolag från länet som är med på årets gasellista över de starkast växande företagen.

 

2021-10-08

Arbeten på järnvägen

På Loxias järnvägssida jobbar vi just nu som UE åt Omexom i Stockholm med att stärka upp på kontaktledningssidan i tre kontrakt som de har; Hagalund, Arlandabanan och Stockholm nord.
Nu när vintern börjar närma sig är det fullt fokus på att få klar all växelvärme innan temperaturerna sjunker.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på