Senaste Nytt

2021-06-09

Ny kollega inom järnväg

Vi säger varmt välkommen till vår nya kollega Julia Alfredsson! Julia är en av de första nyutexaminerade civilingenjörerna inom Industriell ekonomi vid Örebro Universitet. Under studietiden har hon bland annat arbetat som projektadministratör hos NRC Group i Hallsberg inom underhåll av järnväg. På Loxia kommer Julia att jobba som projektingenjör och först ut inom vårt uppdrag på Hisingsbron i Göteborg. Fortsättningsvis kommer hon vara en av grundpelarna i vår järnvägsverksamhet men även på andra håll inom företaget.

 

2021-05-17

Stolt samarbetspartner till KIF 2021

Det kom en hälsning från KIF Örebro, som vi är stolt samarbetspartner till även under 2021.

Tillsammans jobbar vi för att förverkliga tjejers fotbollsdrömmar. 

Nu hejar vi på Sanna Kullberg och hennes gäng!

2021-05-07

Loxias praktikant Linda

Loxias miljöavdelning har en praktikant under tio veckor!
Det är Linda som läser miljö och förorenade områden på VBU Yrkeshögskola. Vi bad henne berätta om sin tid hos oss:

"Mitt första intryck av Loxia var att alla är väldigt trevliga. Man tar sig tid att stanna upp och säga hej och ställa frågor om vem jag är och vad ”min roll” på företaget är. Att komma som ny till en arbetsplats och mötas av medarbetare som visar intresse för mig som person och student har gjort att jag känner mig väldigt välkommen. Min uppfattning av Loxia är att det råder en god och familjär stämning här med bra gemenskap. Allt eftersom tiden har gått så förstärks den uppfattningen och jag känner att jag trivs alldeles utmärkt.

Hittills har jag fått vara med i fält vid provtagning av både processavloppsvatten, ytvatten och grundvatten, samt av jord från schaktväggar, provgropar och upplag. Jag har även deltagit i arbete med skrivbordsprodukter bl.a. i form av att ta fram provtagningsplan, skriva PM och analyssammanställningar. Miljögänget har verkligen sett till att jag får hänga med på fältarbete som uppkommit under tiden jag varit här. Jag känner också att jag får tid som ny och oerfaren i branschen att i lugn och ro läsa igenom information, ställa frågor, låta alla nya intryck sjunka in och bilda mig en uppfattning om hur saker hänger ihop och fungerar. Jag har också fått ta egna initiativ och visst ansvar i en del uppgifter, vilket är väldigt lärorikt och bygger självförtroende inför kommande arbetsliv. Jag är så himla glad att jag fått möjligheten att göra min LIA på Loxia, jag har blivit väl omhändertagen och bemött av alla och extra mycket av tjejerna på miljögänget såklart"

 

2021-04-27

Byggledning inom brounderhåll

Loxias byggledare Robert har just nu ett spännande uppdrag åt Trafikverket. Uppdraget innebär uppföljning av underhåll av väg- och järnvägsbroar och innefattar granskning av handlingar, inspektioner och kontroll av reparationer och underhåll i Örebro län och region öst. Snart påbörjar underhållsentreprenören röjning av växlighet och sly kring broslänter och stöd vilket kontrolleras och följs upp av Loxias byggledare.

 

2021-04-21

Gröna Sörby

Inom vår projektledningssida påbörjas nu ytterligare ett nytt uppdrag. Det är projekt Gröna Sörby, där Loxia har byggledningen på första etappen som Brogrund ska bygga åt Kumla kommun.

Projektet innefattar exploatering av nytt bostadsområde och nybyggnation av gator. Det är ca 2,2 km lokalgator och 850 m huvudgata samt gång- och cykelvägar som ska byggas. Man kommer även lägga ner nya vatten- och avloppsledningar samt bygga en dagvattendamm och modulering av svackdiken.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på