Senaste Nytt

2023-09-22

Loxiadagar på Utö


I förra veckan var stora delar av Loxiagänget på resa till Utö i Stockholms skärgård. Vi fick njuta av två härliga dagar med konferens men också sol, samtal och god mat. Fokus på årets Loxiadagar var kommunikation och där vi fick ny inspiration och många skratt genom föreläsaren Annika R Malmberg. Årets värdar var Geolab och vi tackar ödmjukast för det fina upplägget!
2023-09-06

Nya kollegor


Vi har ett gäng nya kollegor att hälsa välkomna till Loxia!
Det är Sebastian Stevic, Petra Martinsson  och Madeleine Hammar.

Sebastian tog examen som byggingenjör 2022 och har sedan dess jobbat inom arkitektur på företaget ADDAC med inriktning på konstruktion. På fritiden tycker han om att umgås med familj och vänner. På Loxia kommer han arbeta som Projektör.


Petra kommer från miljöavdelningen på Länsstyrelsen där hon har jobbat mot länets stora industrier. Innan det har hon jobbat på Örebro kommun med miljötillsyn inom bland annat förorenade områden. PÅ Loxia kommer Petra att jobba som Handläggare och Byggledare miljö. På fritiden blir det en hel del orientering och andra friluftsaktiviteter varvat med stickning.


Madeleine är utbildad i hållbara energisystem och avslutar i vinter en utbildning till hållbarhetscontroller. På Loxia kommer hon jobba som Miljöhandläggare. På fritiden föredras naturen, träning och familjen.
Varmt välkomna till oss!

 

2023-08-25

Nytt uppdrag inom Broteknik

Loxia har fått förtroende att ta fram förfrågningsunderlaget för Trafikverkets brounderhåll i Göteborgs centrum där bland annat Älvsborgsbron ingår. Älvsborgsbron invigdes 1966 och är en hängbro med spännvidd på hela 417,6m.

Simon Konjhodzic som är brokonstruktör på Loxia arbetar med underhållsplanen för bron;
"Det är en ärofylld uppgift att ta hand om professor Asplunds verk samtidigt som det är en utmanande uppgift att göra underhållsplanen kalkylerbar och få med alla delar på bron som behöver underhållas."

2023-08-01

Almedal-Borås

En sommarhälsning från Loxia Rail-gänget i Almedal-Borås!

Vi kör hela sommaren och byter ut 300 kontaktledningsstolpar och allt som hör till, mellan Göteborg och Borås åt Trafikverket. Har ni vägarna förbi Campen/kontoret i Härryda så titta gärna in!

2023-07-20

Vykort från våra projekt

Här kommer ett sommarvykort från gänget i dubbelspårsprojektet Dunsjö-Jakobshyttan; Kristin, Lillemor, Julia, Richard, Anders, Mattias och Jocke. Det är nu sista sommaren med produktion av denna delsträcka, och delar av gänget finns på plats för att följa arbetena under sommarstoppet. På bilden syns den fina nybyggda järnvägstunneln.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på