Senaste Nytt

2022-05-23

Nya kollegor på Loxias Geolab


Vi önskar två nya kollegor välkomna till Loxia!

Det är Isabelle Carlsson och Joakim Båke som börjat på vårt Geolab i Stockholm.

Isabelle har senaste åren jobbat på en ridskola och fritiden går mest åt att ta hand om sin egen häst. På Loxia kommer hon vara värdinna för Stockholmskontoret och sköta det dagliga mottagandet av prover och renhållningen.

Joakim kommer närmast från Swecos geolab där han främst arbetat med att analysera ostörda prover. Joakim ägnar sin fritid åt jakt och i sin stuga. På Loxia kommer han att arbeta som laboratorieingenjör.

 

 

2022-05-20

Loxias starkaste

Det här härliga gänget från Loxia Group genomförde Blodomloppet i går i Örebro med flaggan i topp!
2022-05-17

Samverkan Rv 51

Här kommer en härlig bild från ett av våra uppdrag och en fin dag med samverkan i projekt rv51 Almbro-Kvarntorp, där vår byggledare Per Lord berättar om framdriften i produktionen. Loxias BPU-organisation är sametablerade tillsammans med Beställare och Entreprenör i Almbro. BPU-organisationen har en hög närvaro och jobbar bland annat med uppföljning, stickprov samt förbyggande arbete för att medverka till en bra slutprodukt, 7,5 km 2+1 väg med Trafikverket som beställare.

 

2022-05-12

Roligt på jobbet

En viktig del i Loxias ledord REKO är att vi ska ha ROLIGT på jobbet. För att lyfta det lite extra så avrundades förra fredagen med en riktigt rolig femkamp för projektledargänget hos Sörbybacken, vilket satte samarbetsförmågan på prov...

Tryck på länken för att kika hur det gick!

2022-03-24

Nytt uppdrag inom Projektledning

Loxia har blivit tilldelade ett projektledarjobb i Borlänge genom vår Sebastian Broberg!

Uppdraget innefattar att ansvara för inventering och åtgärder för siktröjning vid obevakade plankorsningar. 
I Sverige finns ett stort antal obevakade plankorsningar väg/järnväg vilka utgör ett trafiksäkerhetsproblem eftersom gående och fordonsförare inte får någon varning när tåg kommer. Dessa åtgärdas genom att permanent stänga plankorsningen, sätta upp s.k. vägskydd (bommar etc.) eller att förbättra sikten vid plankorsningen.

Detta delprojekt, som ingår i nationell trädsäkring, åtgärdar siktbrister genom att inventera, projektera, ansöka om siktservitut (rätt till avverkning) och slutligen avverka. Projektledarens huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna alla delar i arbetet samt att rapportera till projektledare för nationell trädsäkring och till den interna beställaren.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på