Senaste Nytt

2021-10-21

Loxia på Gasellgalan

Häromdagen hölls DI Gasellgala i Karlstad och där fanns Loxia representerade av dessa stiliga herrar!

Loxia Mälardalen kom på 7:e plats av de 14 bolag från länet som är med på årets gasellista över de starkast växande företagen.

 

2021-10-08

Arbeten på järnvägen

På Loxias järnvägssida jobbar vi just nu som UE åt Omexom i Stockholm med att stärka upp på kontaktledningssidan i tre kontrakt som de har; Hagalund, Arlandabanan och Stockholm nord.
Nu när vintern börjar närma sig är det fullt fokus på att få klar all växelvärme innan temperaturerna sjunker.

 

2021-09-09

Loxiaslaget 2021

För fjärde året i rad har "Loxiaslaget" gått av stapeln på Mosjö Golfklubb. Årets segrare blev Robert Harfeldt, vi gratulerar till den ärofyllda vinsten!

 

2021-09-03

Arbeten i Köpings hamn

Just nu pågår den mest intensiva delen av Loxias uppdrag i Köping med att muddra farleden in i Köpings Hamn. Loxias organsiation på plats leder arbetet åt Köpings kommun med PEAB som entreprenör.
I farleden ska under några höstmånader ca 250 000 m3 sediment muddras varav ca 100 000 m3 ska tas upp på land och stabiliseras med hjälp av cement, masugnsslagg och aktivt kol. Ytan där dessa massor läggs upp ska sedan användas som hamnnära verksamhetsyta i den framtida utvecklingen av hamnen.
Denna hantering innehåller många tekniska och miljömässiga utmaningar med stort fokus på kvalité, uppföljning och kontroll. Metoden att stabilisera muddermassor på detta viset är mycket ovanlig i Sverige, speciellt med tanke på de ganska stora volymer som hanteras. Så här långt går arbetena i stort sett enligt plan.
Vi på Loxia är tacksamma för det goda samarbetet vi hittills haft med entreprenörer, kommuner och sjöfartsverket.

 

2021-09-01

Ny kollega till Loxias geolab

Vi välkomnar Magnus Olsson till Loxia!
Magnus är civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad och har praktiserat och sommarjobbat på geolab sedan 2018. Magnus kommer att jobba på Loxias geolab i Stockholm och även stötta våra geotekniska handläggare i Örebro.

 

Vi finns på sociala medier

Glöm inte att följa oss där. Här hittar du vilka medier Loxia Group är aktiva på